(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Housky
Potřebné ingredience
300g hladké mouky,300g polohrubé mouky ,kostička kvasnic(42g), sůl, trochu cukru, 5lžic oleje, 3lžíce sádla,1hrnek vlažného mléka (podle potřeby přidávám )
Postup přípravy
Udělám si v hrnečku kvásek z mouky a ostatních ingrediencí a kvásku vypracuji těsto ručním hnětačem
(můžete zamíchat i v domácí pekárně ale těsto nechat vykynout v jiné míse) a nechám vykynout asi 45min.
Vypracuji housky dám na plech a znovu nechám asi 15min kynout ,pak potřu vodou smíchanou trochou oleje. Peču na 180°C asi 30min(dokud nejsou růžové)
Jsou moc dobré a vláčné ještě druhý den
(můžete zamíchat i v domácí pekárně ale těsto nechat vykynout v jiné míse) a nechám vykynout asi 45min.
Vypracuji housky dám na plech a znovu nechám asi 15min kynout ,pak potřu vodou smíchanou trochou oleje. Peču na 180°C asi 30min(dokud nejsou růžové)
Jsou moc dobré a vláčné ještě druhý den
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
žabada
(upraveno)
4. 9. 2012, 8:33
nemá být místo hrnku vlažné mouky hrnek mléka?